Tredobbelt triump

Rene og Jørgen sejrede i Midnigth Run

Lørdag den 12. oktober 2019 var det blevet tid til en tidlig udgave af årets Midnigth Run arrangeret af Dansk Historisk Motor Club (DHMC) med en af de mest erfarne løbsledere i spidsen for løbet. Lars Palle havde sammen med Benny Danmark, Lars Danmark og Poul Bo Madsen ansvaret for den 153.888 meter lange rute med start i Give hos Give Dækcenter og samlingssted på Næsbjerghus i udkanten af Næsbjerg.

71919979_2421341204629327_8027585989834702848_n

Midnigth Run starter traditionelt først kl. 18.00 og deltagerne fik derfor kun den første sekundetape i lidt dagslys / tusmørke inden mørket for alvor sænkede sig over det sydjyske. De resteredende 148 km blev gennemført i mørke, hvilket er med til at hæve sværhedsgraden et pænt stykke. Da løbsledelsen i forvejen er kendt for at lave svære, men regulære løb, så var der i forvejen lagt op til en spændende og udfordrende køretur gennem Farre, Lindeballe Skov, Gødding Skov, Randbøl, Tingkærvad Skov og videre til den berygtede sekundetape gennem Randbøldal til Frederikshåb Plantage. Dernæst gik ruten til Skjoldbjerg, Hejnsvig, Krogager, Ansager, Nordenskov til området omkring Næsbjerg.

Som det fremgår af resultatlisterne fra løbet blev der med rund hånd delt strafpoint ud til alt og alle. Et enkelt hold blev dog i så henseende lidt forbigået. Det var teamets eneste deltager i Midnigth Run - Rene og Jørgen Skjøt, der igen var ude og lufte Honda CRX 2'eren. Rene og Jørgen kørte et suverænt løb, og viste nok engang at mørke ikke ser ud til at genere dem. Her kommer mange års erfaring med orienteringsløb i den mørke tid virkelig til sin ret kombineret med et godt lys på bilen stillet til rådighed af Torben Sørensen, Uggelhuse Auto.

På sekundetaperne fik de kun 7,0 strafpoint ved passage af løbet 20 hemmelige tidskontroller. Da holdet endvidere som det eneste af samtlige deltagere passerede samtlige rutekontroller korrekt og ikke havde nogen forsinkelse ved de åbne tidskontroller - så blev det til en de mest suveræne klassesejre i expertklassen i nyere tid. De næste hold i klassen havde begge 42,10 strafpoint. Udover sejren i expertklassen blev Rene og Jørgen også en ligeså sikker vinder af generalklassementet.

Som den sidste - og for Rene og Jørgen den vigtigste - triumf i løbet blev Rene og Jørgen også vinder af Midnigth vandrepokalen, der hvert år uddeles til det hold, som har det laveste antal strafpoint på løbets sekundetaper. Dem var der i år 9 strækninger af med en samlet længde på 74.860 m, svarende til ca. 50% af løbets samlede længde. Det er 5. gang ud af 8 mulige, at Rene og Jørgen hjemtager den eftertragtede vandrepokal. Holdet er nu det hold, som har vundet pokalen flest gange i løbets 15 årrige historie, og samtidig det eneste hold, som har vundet pokalen 3 år i træk. Et solidt aftryk.

THC