Team Honda Classic klar

TEAM HONDA CLASSIC KLAR TIL EFTERÅRSSÆSONEN

Sommerpausen er brugt flittigt til at trimme teamet

På lørdag den 2. september tager den klassiske bilsport i Danmark hul på anden del af sæsonen, hvor 4. afdeling af FDM DASU CLASSIC afvikles med Aarhus Automobil Sport som arrangør. Med den rutinerede løbsleder Hans Ole Nielsen i spidsen er der garanti for en spændende rute på ca. 225 km ad små og snoede veje, der stiller krav til kortlæsningen, ligesom løbet forventes at være godt krydret med ca. 40 hemmelige tidskontroller. Løbet starter i den vestlige del af Aarhus og ruten forventes fortrinsvis at komme til at ligge mellem Silkeborg og Aarhus med samlingssted på Høver Kro.

Ingen i Team Honda Classic har ikke lagt på den lade side i de tre måneder sommerpausen har varet. Honda CRX 3´eren med Bent Mikkelsen og Arne Pagh har været meget på landevejen for at teste kørestil for at få et nøjagtigt billede af hvilken betydning venstre- og højresving har på antal kørte meter. Bent Mikkelsen udtaler "Vi har nu fået fuldstændig styr på hvor mange meter vi gennemsnitlig kommer til at mangle på triptælleren. Selv de bedste intentioner om at holde den perfekte vognbane gennem alle svingene bliver lagt lidt på hylden, når vi på løbenes sekundetaper kommer under pres." Bent og Arne er derfor klar til at gå helhjertet efter de 50 FDM DASU CLASSIC point som sejren i ekspertklassen indbringer.

 SMKG (1) (1)

Arkivfoto

Rene og Jørgen Skjøt, der kører i Honda CRX 2´eren, startede sommerpausen med en række timer på værkstedet for at få udskiftet begge følere til triptælleren, der som bekendt blev beskadiget under 3. afdeling i Slagelse. "Vi ved ikke om det er en flere små sten, der har stået bag ødelæggelserne eller for kraftige vibrationer i undervognen, som følge af ujævnheder i vejbanen, der var skyld i, at vi i store dele af det seneste løb ikke havde nogen brugbar triptæller" udtaler Rene og fortsætter: "Vi valgte derfor at udskifte det hele og samtidig blev der foretaget et par konstruktive ændringer for at undgå en gentagelse." Derudover har Rene og Jørgen fået trænet flittigt, idet de i sommerpausen blandt andet har foretaget kontrolkørsel af ruten til 5. afdeling af FDM DASU CLASSIC på Sydfyn, hvor de er en del af løbsledelsen. "Vi skal bruge to topplaceringer i de to sidste afdelinger for at gøre os forhåbninger om en top tre placering i turneringen" kommer det forsigtigt fra Jørgen. De møder derfor op med den klare hensigt for at give Bent og Arne, samt de øvrige deltagere i ekspertklassen kamp til stregen.

Honda CRX 1éren med Ivan Gydesen og Poul Erik Sørensen er også topmotiveret forud for deltagelsen i 4. afdeling. "Vi er lidt på hjemmebane, idet jeg gennem deltagelse i mange orienteringsløb kender løbsområdet særdeles godt, så vi har absolut optimismen i behold" udtaler Poul Erik Sørensen. Det er holdets første sæson i historisk pålidelighedsløb, og har derfor brugt første del af sæsonen til at få oparbejdet et godt samarbejde i bilen. Holdet har i de første afdelinger godt nok kørt den rigtige rute, men har desværre været lidt uheldige og overset nogle af de udsatte rutekontroller. Men det er der megen fokus på nu, så holdet har pæne forventninger til anden halvdel af sæsonen, der byder på tre afdelinger henholdsvis i Aarhus på lørdag, og dernæst Svendborg medio september og finalen i begyndelsen af oktober, der starter i Jyllinge i Nordsjælland.

Her på siden vil du senest mandag kunne se en fyldig reportage om hvorledes TEAM HONDA CLASSIC klarede sig i løbet i Aarhus. Så vi siger på gensyn.

 

JSK