Succesfyldt turneringsstart

 

 

2 førstepladser til Team Honda Classic

Første afdeling af FDM DASU Classic 2018 blev den helt store succes for Team Honda Classic, der med sejre i både sportsklassen og ekspertklassen kom rigtig godt fra start i årets landsdækkende turnering inden for historisk pålidelighedsløb i Danmark.

Arrangementet med første afdeling var lagt i hænderne på Dansk Historisk Motor Club, og løbsledelsen, med erfarne Lars Palle i spidsen godt flankeret af Karsten og Teddy Simonsen, Poul Bo Madsen samt Lars og Benny Danmark, levede helt op til forventningerne om et perfekt og krævende løb. Løbet i lørdags kan med god grund også være en øjenåbner for hold med mindre erfaring inden for sporten, der går med overvejelser om at være med til at tilrettelægge et historisk pålidelighedsrally. Det gælder om at have viljen og energien samt en erfaren ankermand som løbsleder, så skal det nok blive en succes.

Løbets start var henlagt til Michaels Automobiler i Varde, hvor der var sørget for et solidt morgenmåltid inden deltagerne blev sendt ud på den 214 km lange rute. Formiddagens rute startede med en kort sekundetape i et industriområde i den sydlige del af Varde, hvor deltagerne fik de første større udfordringer. Derefter gik det vestover via Alslev og Kokspang ud til Ho Bugten. Dernæst syd om Ål Klitplantage, gennem Grærup og igen helt ud til Vesterhavet, og så tilbage mod Oksbøl, hvor der var frokostpause på Panser og Brandbilmuseum´et. Eftermiddagens rute gik nord på til Øster Vrøgum, Henne Stationsby, Outrup, Blåbjerg Klitplantage, Henne, Filsø Avlsgård, Vrøgum Klitplantage, Orten, Sig og Tistrup til målet i Hodde.

IMG_4148

Den mest imponerende placering til Team Honda Classic gik til Ivan Gydesen og Jan Østergaard, der i Honda CRX 1éren kørte suverænt gennem hele dagen og dermed sikrede sig sejren i Sportsklassen. Ved passage af løbets 42 hemmelige tidskontroller havde holdet kun en samlet afvigelse på 31 sekunder, hvilket er rigtig flot og hele 12 strafpoint færre end nr. 2 i sportsklassen. Hertil kommer, at holdet i løbets generalklassement opnåede en respektfuld 2. plads. Store præstationer, der er helt i top, og succeshistorien bliver ikke mindre af, at det kun er holdets andet løb sammen. Det var derfor naturligt at Ivan og Jan havde de store smil fremme, da der skulle uddeles præmier og efterfølgende tages pressefotos. Team Honda Classic ønsker både Ivan og Jan et stort tillykke med de flotte resultater.

Team Honda Classic´s anden klassesejr blev hentet af Rene og Jørgen Skjøt, der i Honda CRX 2éren vandt ekspertklassen med kun 24 sekunders afvigelse på de hemmelige tidskontroller. Hele 20 af løbets hemmelige tidskontroller blev passeret lige i det rette sekund. "Efter en lidt famlende start i industriområdet i Varde fik vi hurtig genfundet rytmen i bilen, og da alle delmål i løbet passede perfekt med vores og tripkontrollen, havde vi gennem hele dagen den nødvendige ro og koncentration i Honda´en" fortalte Rene efter ankomsten til samlingsstedet i Hodde. Klassesejren blev hentet hjem med en margin på 9 strafpoint ned til nr. 2 i ekspertklassen. "Vi havde jo inden løbet givet udtryk for, at vi i år ville lege med om topplaceringerne i vores klasse, og derfor er vi selvfølgelig rigtig glade for denne indledning på årets turnering" udtalte Jørgen efter at de endelige resultater blev offentliggjort. Udover klassesejren sikrede Rene og Jørgen sig også sejren i generalklassementet netop foran teamkammeraterne Ivan Gydesen og Jan Østergaard.

IMG_4153

Teamchef Bent Mikkelsen gav efter at resultaterne var offentliggjort udtryk for "at teamets indsats i første afdeling af FDM DASU Classic er et rent eventyr, som selv H.C. Andersen ikke kunne have skrevet bedre." For Bent Mikkelsen og Arne Pagh i Honda CRX 3´eren blev løbet ikke den store succes, idet tekniske problemer med instrumenterne gav lidt for mange strafpoint. Holdet sluttede derfor lidt skuffende som nr. 15 ud af 18 deltagere i ekspertklassen.

Første afdeling af FDM DASU Classic var samtidig 2. del af den første afdeling af det nordiske mesterskab i historisk pålidelighedsrally. Første del blev kørt fredag eftermiddag og aften ligeledes arrangeret af Dansk Historisk Motor Club i området mellem Vejen og Hodde med "Luffe" som løbsleder. Rene og Jørgen Skjøt var denne aften ene om at repræsentere Team Honda Classic. Deltagelsen i fredagens løb blev kronet med en delt 2. plads i ekspertklassen. De samlede resultater af fredagens og lørdagens to løb betyder, at Rene og Jørgen Skjøt i Honda CRX 2éren er vinder af 1. afdeling af det nordiske mesterskab i historisk pålidelighedsrally 2018. Et stort tillykke fra teamet til Rene og Jørgen med denne præstation.

IMG_0297  IMG_0301

Næste afdeling af FDM DASU CLASSIC afvikles lørdag den 12. maj 2018 med Slagelse Automobil Sport som arrangør. Team Honda Classic ser med spænding frem til at skulle ud og forsvare den flotte indledning på sæsonen.