Succesfuld start

 

Succesfuldt løb for teamets nye hold 

Sæsonens første historiske pålidelighedsrally blev traditionen tro afviklet af DHMC med "Luffe" som løbsleder. Startstedet og det efterfølgende samlingssted på lørdagens løb var henlagt til Den gamle Idrætshal i centrum af Vejen.

Løbet havde en samlet længde på 135 km og første del af løbet gik fra Vejen til Store Andst, Lunderskov, Lejrskov, Vrå, Egholt, Veerst, Gesten og tilbage til en kort pause i Vejen. Anden del gik sydover til Skudstrup. Skodborgskov, Skodborg, Langetved, Hjerting, Foldingbro, Norbølling, Askov og tilbage til samlingssstedet i Vejen.

Løbet var sammensat af dele fra 3 -4 tidligere løb i samme område. På de 5 sekundetaper var der udsat i alt 17 hemmelig tidskontroller, hvoraf de 14 var med det nye elektroniske tidtagningssystem, der således havde sin debut. Samlet set et passende løb at starte sæsonen op på, ligesom det nye tidtagningssystem bestod sin prøve.

Team Honda Classic havde 2 hold til start i sæsonåbningen. Det nydannede team Ivan Gydesen og Jan Østergaard, der kører i Honda CRX 1, stillede til start i sportsklassen og de fik en fantastisk debut. Ivan og Jan kørte et solidt løb uden fejlkørsler, og på sekundetaperne blev det til en samlet afvigelse på 28 sekunder. Det så længe ud til at Ivan og Jan ville vinde deres klasse, men den endelig resultatliste viste, at et enkelt hold kun havde 27 strafpoint, hvorfor holdet sluttede på 2. pladsen. Set i lyset af, at det var holdets første løb sammen, så er den endelige placering et fantastisk flot resultat, som hele Team Honda Classic ønsker holdet hjerteligt tillykke med.

2018_dhmc1

Rene og Jørgen Skjøt, der stillede til start i Honda CRX 2´eren, sluttede på 3. pladsen i ekspertklassen med 20 strafpoint på sekundetaperne, og Rene og Jørgen manglede heller ikke nogen rutekontroller. Vinderen af klassen havde 15 strafpoint. "Vi kæmpede lidt med totalmålene undervejs på de enkelte etaper" udtaler Rene, og fortsætter "men med vort indgående kendskab til løbslederen, besluttede vi, ikke at foretage nogen justeringer undervejs."

Efterfølgende er der analyseret lidt på de 14 elektroniske tidsmålinger, som registrerer tiden i 1/10 sekunder. Totalt set giver det samme placeringsrækkefølge i hele ekspertklassen, men et væsentlig tættere felt, idet analysen viser, at Rene og Jørgen kun er 6/10 sekund fra 2. pladsen i klassen.

Teamchef Bent Mikkelsen udtaler efter at de endelige resultater er blevet kendt, at "det er en absolut godkendt indsats af teamet i sæsonåbningen". Alle teamets hold ser nu frem til den egentlige start på sæsonen med første afdeling af FDM DASU CLASSIC lørdag den 7. april.