Status for 2019

TEAM HONDA CLASSIC GØR STATUS OVER ET SUCCESFULDT 2019

Den fjerde sæson for Team Honda Classic er nu ved at være afsluttet, og teamets biler er kørt i vinterhi de næste 2 - 3 måneder, og det må derfor være tid til at gøre status over teamets resultater i året 2019. Team Honda Classic har i løbet sæsonen 2019 deltaget i 3 forskellige grene af motorsporten, nemlig i Hill Climb, Bilorienteringsløb og Historisk Pålidelighedsrally. I teamet behøver vi ikke kikke langt tilbage før vi kan konkludere, at der har været" masser af succes" som en vore afdøde sangskrivere har formuleret det.

HILL CLIMB

Bent havde forud for sæsonen erhvervet et nyt køretøj til teamet. I Holland lykkedes det efter lang tids søgen at få fingrene i en sjælden Honda Civic VTEC, årgang 1990. Den største store opgave med den nye bil var Munkebjerg løbene ved Vejle.

IMG_0283

Lørdag gjaldt det sprint løbet i industriområdet øst for Vejle, og løbet blev afviklet under vejrmæssigt vanskelige forhold. Da deltagerne i Bents klasse skulle køre sidste heat, stod regnen ned i stænger og gjorde forholdene for kørerne særdeles vanskelige. Men det lykkedes for Bent at finde den rigtige hastighed og ikke mindst de rigtige bremsepunkter og dermed sikre sig hurtigste tid i heatet. Denne tid sikrede også Bent den samlede hurtigste tid og dermed sejren i klassen.

Søndagens traditionelle Hill Climb på bjergvejen op til Hotel Munkebjerg blev afviklet i solskin og blæst og dermed bedre forhold for kørerne, og ikke mindst de mange tilskuere, der hvert år bruger en søndag i august til at se på motorløb for klassiske biler. For Bents vedkommende blev de tre tællende heat kørt på hurtigste tider i klassen, men med en lille margen ned til nr. to i klassen, Jørgen Frandsen i en spændende Renault 5 GT Turbo. Sammenlagt blev det dermed til en ny sejr i klassen for historiske standardbiler op til 1990.

De to klassesejre i Vejle gav blod på tanden og i det sidste løb i sæsonen ble det til en 2. plads. Med kun 3 ud af 7 tællende løb blev mesterskabsserien kronet med en samlet 2. plads til Bent.

BILORIENTERINGSLØB

Gennem de seneste sæsoner har Team Honda Classic også været repræsenteret ved DM for hold i bilorienteringsløb. Arne Pagh har, som eneste repræsentant fra teamet, været en fast bestanddel af Grindsted Motor Klubs (GMK) hold til dette mesterskab, og sådan var det også lagt op til at det skulle være ved mesterskabet i 2019.

THC 02

Omrokeringer betød at Vivi Brynel fik comeback som chauffør i bilorienteringsløb og med Arne Pagh som observatør. Bents Civic blev valgt som bilen, der skulle køre mesterskabet hjem. Således bevæbnet drog Vivi og Arne lørdag den 14. september 2019 til området nordvest for Horsens, der var centrum for afvikling af det officielle DIF-mesterskab. Individuelt klarede Vivi og Arne sig rigtig godt, idet de opnåede en flot 4. plads i B-klassen. Da de samlede resultater forelå lørdag aften, viste det sig at holdet fra GMK havde vundet mesterskabet, og dermed kunne holdet inkl. Vivi og Arne lade sig hylde som officielle danmarksmestre i bilorienteringsløb for hold.

For vores team er det stort, at vi nu har officielle danmarksmestre i teamet - et stort tillykke.

HISTORISK PÅLIDELIGHEDSRALLY

Da teamet for et år siden så tilbage på sæsonen, var der nærmest euforisk stemning, idet det allerede i teamets 3. år var lykkedes at hjemtage et af de største mesterskabet inden for historisk motorsport, i det Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, i Honda CRX 2'eren vandt ekspertklassen i FDM DASU CLASSIC. Inden for mange sportsgrene taler man ofte om, at der kun er én ting, der er sværere end at vinde et mesterskab, det er at genvinde et mesterskab.

THC 01

Det var derfor med stor spænding vi i teamet så frem til at følge Rene og Jørgens indsats i FDM DASU CLASSIC 2019. De lagde stabilt fra land ved at blive nr. 2 i de to første løb, og efter de første afdelinger af FDM DASU CLASSIC havde Rene og Jørgen lagt sig i spidsen i ekspertklassen. Et afbud til 3. afdeling i Vejen grundet sygdom, og et lille uheld i 4. afdeling satte holdet under pres. De var klar over, at der kun var en ting at gøre, hvis skulle guldet igen skulle hentes hjem til Team Honda Classic. Og det var det kun to 1. pladser ! Med disse barske kendsgerninger i baghovedet drog Rene og Jørgen til Korsør og efter en meget stabil indsats dagen igennem blev det til en klassesejr i ekspertklassen.

Finalen i årets FDM DASU CLASSIC har var lagt i hænderne på AAS, Århus. Løbet indeholdt alle elementer til  en værdig finale. Et regulært og svært løb suppleret med masser af regnvejr dagen igennem gjorde sit til at øge sværhedsgraden. Rene og Jørgen hold hovedet koldt gennem hele dagen og ydede en flot indsats. Resultatlisten viste en suveræn sejr i både klassen og i generalklassementet med god afstand til de nærmeste forfølgere.

Rene og Jørgen kunne herefter hyldes som samlet vindere af ekspertklassen for 2. år i træk. Det er første gang i turneringens 15 års historie, det er lykkedes et hold at vinde turneringen to år i træk, hvilket er med til at understrege det imponerende i Rene og Jørgens indsats - et stort tillykke.

Tidsrummet mellem de to sidste afdelinger af FDM DASU CLASSIC benyttede Rene og Jørgen til deltagelse i Midnigth Run arrangeret af DMHC, Vejen. Et løb i mørke er noget som oftest passer Rene og Jørgen rigtig godt. Det blev til endnu klassesejr i ekspertklassen med stor afstand til de efterfølgende, og  Rene og Jørgen hjemtog de for 5. gang ud af 8 mulige Midnigth Run pokalen, der uddeles til det hold, som har det laveste antal strafpoint ved de hemmelige tidskontroller.

Bent og Arne deltog i alle de 6 tællende løb i FDM DASU Classic serien, men resultaterne blev ikke helt det, som holdet havde håbet på. Men på trods af en række uheld undervejs blev det alligevel til en placering i top 10 i form af en 9. plads i Expert klassen. I betragtning af den hårde konkurrence i klassen er det nogenlunde godkendt

 

AFRUNDING

Tilbage står nu kun at hele teamet mødes i midten af januar til den traditionelle sammenkomst hos Honda Danmark i Kolding, hvor der vil blive rig lejlighed til at fejre triumferne i 2019, udveksle de sædvanlige røverhistorier, suppleret med lidt at spise og drikke.

Team Honda Classic vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til løbsledelsere og de mange frivillige, der har ydet en stor og prisværdig indsats med at skabe en lang række arrangementer, som vi i teamet har nydt godt af gennem hele sæsonen.

Endvidere vil vi gerne have lov til at takke vores mange sponsorer for jeres bidrag gennem sæsonen til at holde teamet kørende. Det har været en uvurderlig hjælp til at nå frem til de resultater, teamet har opnået i den netop afsluttede sæson. Afslutningsvis skal der også lyde en stor tak internt i teamet til vores utrættelige servicemekaniker Lars Bækkelund, LB Classic og vores webmaster Preben Jepsen, Rallyinfo.

"På vegne af hele Team Honda Classic vil jeg gerne ønske jer alle en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Tak for mange hyggelige stunder og på godt gensyn i 2020" slutter teamchef Bent Mikkelsen.

THC

 

Resume af resultaterne i 2019

Hill Climb

Munkebjerg Sprint                    Bent                                                1. Plads i klasse 4

Munkebjerg Hill Climb              Bent                                                1. Plads klasse 4

Frijsenborg Hill Climb                Bent                                                2. Plads I klasse 4

Samlet I mesterskabet             Bent                                                2. plads i klasse 4

 

Bilorienteringsløb

 

Oficielt DM for hold                  Arne og Vivi                                  1. plads

 

Klassisk pålidelighedsløb (FDM DASU Classic)

 

  1. afdeling                                  Rene og Jørgen                           2. plads i expertklassen
  2. afdeling                                  Rene og Jørgen                           2. plads i expertklassen

5.   afdeling                                   Rene og Jørgen                           1. plads i expertklassen

6.   afdeling                                   Rene og Jørgen                           1. plads i expertklassen

 

Samlet resultat                            Rene og Jørgen                           1. plads i expertklassen

 

Midnight Run

 

2019 udgaven                             Rene og Jørgen                           1. plads i expertklassen og generelt

Bedst på sekundetaperne      Rene og Jørgen                           1. plads på sekundetaperne

 

I alt                                                                                                             12 podiepladser