Oresund Rally 2018

Oresund Rally - 3. afdeling af FDM DASU CLASSIC

Nu er det atter blevet til tid for Team Honda Classic til at få luftet de røde Honda CRXér på de danske landeveje. På lørdag den 9. juni 2018 arrangerer Dansk Rally Club for niende gang Oresund Rally, som samtidig er 3. afdeling af FDM DASU CLASSIC.

Når lørdagens afdeling starter kl. 10.30 vil hovedparten af landets bedste regularity rallykører være samlet hos Honda forhandleren, Jønssons Auto A/S på Krakasvej 5 i Hillerød. Feltet tæller både sidste års vindere af løbet og sidste års mestre. Med 1 minuts mellemrum vil de 41 klassiske biler passerer under startportalen, heriblandt 2 af teamets Honda CRX´ere.

Løbet forventes at blive på ca. 200 kilometer rundt på de nordsjællandske veje. Frederikssund broen passeres første gang omkring kl. 12.00, hvorfra turen fortsætter rundt i Hornsherred med frokostpause på Egholm Slot. Her forventes første vogn at være fremme omkring kl. 13.30. De første deltagere forventes at være tilbage hos Honda forhandleren i Hillerød fra ca. kl. 17.30. Der ville de nævnte steder blive rig mulighed for alle interesserede til at se teamets 2 flotte biler, ligesom man selvfølgelig også kan besigtige feltets øvrige klassiske biler.

Honda CRX 3éren med Bent Mikkelsen og Arne Pagh er tilbage på banen og ved fuld styrke, og der er rigtig lagt i kakkelovnen til de øvrige deltagere i ekspertklassen. Efter at chefmekaniker Lars Bækkelund havde fornøjelsen at deltage i Honda CRX 3éren i forrige afdeling, er der foretaget nogle justeringer på bilen, så den nu fremstår i helt top trimmet stand. Ifølge teamchef Bent Mikkelsen: "Er det nu helt op til Arne og mig at gøre arbejdet færdigt og tage de største pokaler med hjem til teamet"

I Regularity Rally gælder det ikke om at køre hurtigt, men mest om hele tiden at køre rigtigt og holde en given gennemsnitshastighed, varierende mellem 45 - 50 km/t. Deltagerne får strafpoint både for at komme et sekund for tidlig eller et sekund for sent til løbets hemmelige tidskontroller. Ifølge en pressemeddelelse om løbet på lørdag vil der være i alt 37 hemmelige tidskontroller.

Rene _og _Jorgen _Skjot _Honda _CRX
Foto: Michael Eisenberg

Fra Team Honda Classic deltager også Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der som sædvanligt stiller til start i Honda CRX 2éren fra 1986. Rene og Jørgen indtager efter de 2 første afdelinger af FDM DASU CLASSIC serien 1. pladsen i den samlede stilling i ekspertklassen, og deres stabile kørsel kilometer efter kilometer, skulle gerne være med til at sikre, at teamet også indtager turneringens 1. plads, når 3. afdeling er afviklet. "Vi vil i hvert fald gøre vores til at holde fast i føringen" udtaler Rene inden det går løs på lørdag i Hillerød.