Ny sejr til Team Honda Classic

NY TOTALSEJR TIL TEAM HONDA CLASSIC

 

3. afdeling af FDM DASU CLASSIC, Oresund Rally, der blev afviklet i lørdags den 9. juni 2018 med Dansk Rally Club som arrangør, blev endnu en succes for Team Honda Classic, da et af teamets to deltagende hold besatte førstepladsen i ekspertklassen og i generalklassementet.

Løbet startede hos Jønsson Auto A/S i Hillerød, hvor deltagerne blev trakteret med en fint morgenbord. Første etape af løbet gik gennem Harløse, Nørre Herlev, Kollerød, Lynge, Uvelse, Gørløse, Sigerslevøster til første pause efter passagen af den gamle bro ved Frederikssund. Dernæst gik det videre mod syd over Kundby, Venslev, Vejleby, Kyndeløse, Ejby, Sæby og tilbage til pausen på Egholm gods og museum sydvest for Skibby. Eftermiddagens etaper gik i første omgang en tur rundt om Egholm gods og videre over Skibby, Sønderby, Østby, Skuldelev, Gørlev og dernæst tilbage over Frederikssund broen, og gennem det samme område, som blev anvendt på første etape af løbet. Løbet sluttede igen hos Jønsson Auto A/S i Hillerød, hvor deltagerne blev beværtet med en god gang helstegt pattegris med fine salater, kartofler og pasta til.

Udklip1

Grundet tekniske problemer blev resultatberegningen forsinket og de endelige resultater er først blevet offentliggjort i dag, fredag. Bedste hold fra Team Honda Classic blev ikke helt overraskende Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der i Honda CRX 2éren kørte et suverænt løb. Rene og Jørgen fortsatte deres stabile kørsel og blev overbevisende vindere af både ekspertklassen og generalklassementet. Holdet fik kun 15 strafpoint ved passage af de 29 hemmelige tidskontroller, og i den forbindelse er det værd at nævne, at hele 18 hemmelige tidskontroller blev passeret i præcis det rette sekund. Teamchef Bent Mikkelsen ønsker på vegne af hele teamet et stort tillykke til Rene og Jørgen med det flotte resultat.

"Vi havde en hård dag ude i sommervarmen, hvor ikke alene sværhedsgraden i løbet, men også den bagende sol var med til at sætte os under et gevaldigt pres hele tiden" udtaler Rene inden der blev serveret aftensmad, og fortsatte "Vi er nemlig også godt sultne, for der var ikke leveret nok sandwich til frokosten nede på Egholm Gods, og det gik blandt andet ud over os, der startede som de sidste i løbet."

Bent Mikkelsen og Arne Pagh i deres nytrimmede Honda CRX 3ér kørte et fint og godt løb, når der lige ses bort fra den første sekundetape, hvor en fejl på uret kostede 14 strafpoint ved de 2 første hemmelige tidskontroller. Ved passage af løbets 27 resterende hemmelige tidskontroller opnåede de 27 strafpoint, hvilket er flot, og til trods for at de undervejs overså en løbets hemmelige rutekontroller, der var placeret lidt dårligt ude i terrænet, opnåede de en samlet 7. plads i ekspertklassen.

Bent Mikkelsen udtalte efter løbet, "at det har været et hårdt og krævende løb. Især har passagen af de mange småbyer i det nordsjællandske område tæret på kræfterne, idet vi ved passage af byerne stadig kørte sekundetaper med en gennemsnitshastighed varierende fra 47 til 50 km/t

At der ikke var tale om en almindelig dag på kontoret kan også aflæses af mængden af indtaget væske i Honda CRX 2éren under det 195 km lange løb. " Vi har i løbet af de godt 7 timer på landevejene drukket godt 4 liter kildevand til sammen" udtaler Jørgen, og fortsætter. "Det er en helt afgørende faktor, at man som deltager løbende sørger for indtagelse af væske, ellers ryger koncentrationen på et tidspunkt, og det er der ikke plads til i det her game."

Med sejren i den 9. udgave af Oresund Rally forsvarede Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt deres 1. plads i ekspertklassen i FDM DASU CLASSIC turneringen, hvor de endda udbyggede føringen i forhold til de nærmeste konkurrenter. Rene og Jørgen har efter de 3 første afdelinger ud af i alt 6 løb, hvoraf de fire bedste resultater er tællende, erobret to 1. pladser og en 3.plads. Jørgen maner dog til forsigtighed, og siger "alt kan stadig ske, og konkurrencen i klassen er meget hård og tæt, hvorfor vi ikke skal tage glæderne på forskud, men med jysk forsigtighed kan vi vel godt begynde at tro på, at vi i lighed med sidste år, som minimum slutter i top tre, når sæsonen er færdig."

Team Honda Classic kan nu gå på sommerferie med et lille smil på læben. "Forårssæsonens løb har budt på en række flotte placeringer til teamet og her skal blot nævnes 2 sejre i generalklassementet, 3 sejre i de respektive klasser, 1. totalsejr i den danske afdeling af det nordiske mesterskab og en foreløbig 1. plads expertklassen i turneringen FDM DASU CLASSIC" slutter teamchefen inden han iklæder sig sommerhatten og ønsker alle vore læsere en god sommer.