Generel vinder af Classic Car Challenge

Team Honda Classic vinder generelt i Classic Car Challenge

Fre/lørdag den 12/13 august

Fredag og lørdag arrangerede Dansk Historisk Motor Club, Vejen den 15. udgave af Classic Car Challenge 2016, hvor lørdagens afdeling samtidig var 3. afdeling af den landsdækkende serie inden for historisk regularity rally FDM DAUS CLASSIC.

IMG_2421

Her opnåede Team Honda Classic sine hidtil bedste resultater, idet Rene og Jørgen Skjøt i Honda CRX 2éren vandt deres klasse både i fredagens og lørdagens afdeling, og da holdet samtidig var bedst af alle både om fredagen og om lørdagen blev det til en suveræn sejr i generalklassementet i Classic Car Challenge 2016. ”Vi opnåede alt hvad vi kom efter denne weekend” udtrykte en smilende Rene Skjøt efter at de officielle resultater var blevet bekendtgjort.

Fredagens afdeling startede på torvet i Varde sidst på eftermiddagen og havde samlet i alt 18 historiske køretøjer til start på den 173 km lange rute. ”En del af ruten var på solide grusveje, og det er en klar fordel for os, idet vi har det godt med grusveje, og Honda én er fantastisk at køre i på grus” udtaler Rene.

”Vi er trods sejren ikke helt tilfredse med resultatet om fredagen” udtaler Jørgen Skjøt, der fortsætter ” idet vi ved HTK 3 er noteret for at komme 6 sekunder for tidlig. Vi er af den klare overbevisning, at vi som de eneste passerede tidskontrollen rettidigt, medens flere af vore konkurrenter var mange sekunder bagud.” Det tyder på en fejl i opmålingen, for flere af deltagerne var overbevist om at de kom for sent, men tidsberegningen viser, at de er ankommet næsten rettidigt.

Lørdagens afdeling starterede fra Den gamle idrætshal i Vejen. Det var i alt 43 klassiske biler til start i lørdagens løb, der med en enkelt undtagelse gennemførte de 228 km uden tekniske problemer. Løbet bød til gengæld på en del udfordringer, først med at få indstillet triptællerne korrekt, idet der var stor divergens i forhold til dagen før, og dernæst med vejfindingen ude på ruten. Især gav en enkelt rutebeskrivelse på en tulipanetape anledning til fejlkørsel for flere af de dygtigste hold.

Team Honda Classic´s første team Bent Mikkelsen og Arne Pagh fejlfortolkede netop denne rutetegning, og selvom det kun blev til nogle hundrede meters fejlkørsel, så forduftede mulighederne for en klassesejr og en topplacering generelt i lørdagens løb ude i Tirslunden Plantage denne eftermiddag. Bent og Arne opnåede dog en 3. plads i klassen, og ligger nu på en sikker 2. plads i FDM DASU CLASSIC.IMG_2414

Status efter lørdagens tredje afdeling af FDM DASU CLASSIC er, at Rene og Jørgen Skjøt har lagt sig suverænt i spidsen af turneringen med 3 sejre i de første 3 afdelinger. Den endelige førsteplads i turneringen kan sikres allerede i næste afdeling, der køres den 27. august med start og mål ved Frederiksborg Hallen i Hillerød.

Endvidere har Rene og Jørgen næsten sikret sig sejren i DHMC TOUR, hvor de 5 bedste resultater ud af 8 løb er tællende. Her står Rene nu noteret for 5 sejre i streg, medens Jørgen er noteret for 4 sejre grundet at han var en del af løbsledelsen i 2. afdeling af denne turnering.

Se billederne i Galleri