Forsvarede 1-ste pladsen

TEAM HONDA CLASSIC FORSVAREDE FØRSTEPLADSEN

Lørdag den 18. august 2018 havde Sydsjællands Automobil Klub ansvaret for afviklingen af 4. afdeling af den landsdækkende turnering FDM DASU CLASSIC. Løbet startede fra klubbens anlæg ude i Barmosen sydøst for Vordingborg.

Herfra gik ruten over Stensbygård, Langebæk Skov, Kalvehave Mark, hvorefter deltagerne blev ledt over Dronning Alexandrines Bro, der forbinder Sydsjælland og Møn. På Møn fortsatte ruten tværs over øen til Klintens Havn og dernæst op gennem Klinteskoven til byerne Sømærke, Borre, Hjortebjerg, Spejlsby frem til pausen i Stege. Eftermiddagens rute gik gennem Damsholte til Tostenæs Fanefjord Skov, og dernæst gennem Hårbølle Vollerup og Dammehave frem til slutkontrollen i Malurtholm. Sluttelig bragte en transportetape deltagerne tilbage til klubanlægget i Barmosen.

Rudy Andersen, Arne Rasmussen og Finn Højlund havde komponeret en rigtig skøn rute med masser af udfordringer på de indlagte sekundetaper, ligesom kortlæsningen ind i mellem stillede krav til nøjagtighed og akkuratesse. Deltagerne var generelt godt tilfredse med løbet.

Bent Mikkelsen og Arne Pagh i Honda CRX 3éren ydede en rigtig flot præstation ude på ruten. Desværre drillede teknikken en smule, som betød at Bent og Arne ikke fik registreret tid hos to af løbets indlagte hemmelig tidskontroller, uagtet at de har passeret de respektive steder. Dertil kommer en mistet rutekontrol som følge af en mindre fejlkørsel. Slutresultatet for Bent og Arne blev i alt 48 strafpoint, men når man tager hensyn til at ovenstående tekniske fejl og fejlkørslen alene kostede 30 strafpoint, så er der grund til at fremhæve, at de resterende 18 strafpoint ved passage af de resterende 25 hemmelige tidskontroller er en rigtig flot præstation, der ligger helt i top. Teamet glæder sig meget over at Bent og Arne har en meget stigende formkurve og det bliver spændende at følge deres præstationer i de to sidste afdelinger af FDM DASU CLASSIC.

Js

Teamets andet hold bestående af Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der kører i Honda CRX 2éren, havde en førsteplads at forsvare. Det lykkedes til fulde, idet holdet med kun 23 strafpoint på de 27 hemmelige tidskontroller, og da Rene og Jørgen - som sædvanlig fristes man til at sige - havde kørte den helt rigtige rute hele dagen blev præstationen belønnet med en 3. plads i ekspertklassen, med kun 1 sekund op til 2. pladsen i klassen. Rene og Jørgen er derfor stadig det førende hold i FDM DASU CLASSIC med 194 point og de har et forspring på 3 point til nærmeste forfølger.

Da der resterer 2 afdelinger af FDM DASU CLASSIC 2018 er det alt for tidlig at begynde at spå om de endelige placeringer i turneringen, men Rene og Jørgen ligner nu et sikkert bud på en endelig placering i top tre. Næste afdeling er lagt i hænderne på MKC, Fyn med en meget rutineret løbsledelse. Løbet afvikles lørdag den 29. september. Så der er noget at se frem til.

JSK