Fornem indsats

Nye topplaceringer i CC-CARS DASU CLASSIC

I lørdags var det blevet tid til at genoptage kampen om de første officielle danske mesterskaber i Regularity Rally. Løbet - Classic Car Challenge - arrangeret af Motorklubben Centrum og Dansk Historisk Motor Klub talte som anden afdeling af mesterskabsserien, der i år byder deltagerne på 5 løb, hvoraf de 3 bedste resultater skal medregnes, når medaljerne i slutningen af oktober måned bliver uddelt i Lemvig.

IMG_1603

2. afdeling af CC-CARS DASU CLASSIC havde samlet et felt på 42 deltagere, der lørdag morgen samledes til kontrol af bilerne på Hotel Medio, tæt på den gamle Lillebælts Bro. Efter lidt morgenmad og udlevering af rutebogen kunne deltagerne fra kl. 10.00 begive sig ud på den 185 km lange rute, hvor første del på 117 km gik henover det nordlige Fyn med Røjle Klint, Vejlby, Båring, Brenderup, Nørre Aaby og Kauslunde som hovedpunkter. Efter frokosten på Hotel Medi gik de sidste 68 km via områderne ved Snoghøj, Tårup, Viuf, Almind, Vester Nebel, Lejrskov til pausen hos Shell i Lunderskov for at slutte af med en lettere rute til målet i Vejen.

Løb på denne tid af året byder på både planlagte og udefra kommende udfordringer. Ruten var af en høj standard med gode og udfordrende sekundetaper, hvor de varierende gennemsnitshastigheder var fint afpasset med terrænets sværhedsgrader. Fra hele teamet skal der lyde en stor og velfortjent tak til Hans Oluf Nielsen for at have kreeret en afvekslende rute og lavet en flot rutebog. Regularity Rally i august måned giver også deltagerne sved på panden, når man med jævne mellemrum skal deles om vejnettet med diverse høstredskaber, ligesom pladsen på de små veje kan være optaget af turister, der er ude og nyde det gode vejr. Løbet i lørdags var ingen undtagelse.

118050795_130918902041567_9008402196240223048_o

Credit: Skarpe Fotos

Som spået i optakten havde teamet en klar forventning om, at Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt i Honda CRX 2éren ville være med helt fremme i kampen om de øverste podiepladser i ekspertklassen. Det solide makkerpar skuffede ikke. Rene og Jørgen hjemførte en solid 1. plads i klassen, hvor de fik samlet 23,6 strafpoint ved passage af de 42 tællende hemmelige tidskontroller, og de havde en margin på hele 4,1 strafpoint til nr. 2 i klassen. Holdet har nu vundet ekspertklassen i de sidste 4 afdelinger af CC-CARS DASU CLASSIC og fortsatte den gode stime. Til den fornemme indsats skal det tilføjes at Rene og Jørgen fik hele 8,1 strafpoint ved løbets næstsidste hemmelige tidskontrol, da en forankørende ikke kunne holde tilstrækkelig med fart. "Vi troede faktisk at hele løbet var tabt på gulvet, da jeg efter 400 m indhentede civilisten på de snoede og kuperede veje ved Åkjær Mølle" udtalte Rene efter løbets afslutning "men heldigvis trak han pænt til side efter ca. 800 m, så vi nåede at indhente den tabte tid inden den sidste hemmelige tidskontrol."

Udover klassesejren til Rene og Jørgen Skjøt blev det også til en solid sejr i løbets generalklassement, og sejren betyder at holdet i CRX 2éren vandt Classic Car Challenge for 3. gang i alt . Med sejren i ekspertklassen har Rene og Jørgen nu lagt sig solidt i toppen af tabellen, og meget skal gå galt hvis de ikke står med et eller andet sæt medaljer om halsen, når det sidste løb er kørt i slutningen af oktober.

DSC_0334 (1)

Teamchef Bent Mikkelsen og co-driver Arne Pagh opnåede en 7. plads i ekspertklassen i den flotte Honda Civic Vtec. Deres samlede afvigelse ved de hemmelige tidskontroller blev på 31,3 strafpoint, hvilket må siges at være et rigtig pænt resultat sammenlignet med de øvrige deltagere i klassen. Som det desværre også gjorde sig gældende for flere andre deltagere missede Bent og Arne et par hemmelige rutekontroller, hvor kombinationen af gule marker og til tider højst græs gav lidt udfordringer at spotte kontrollerne. Løbsledelsen havde ellers bestræbt sig på at få dem placeret ude i terrænet så deltagerne ikke blev blændet af solen, men det viste sig desværre ikke altid at være nok. De manglende rutekontroller havde dog ikke den store indflydelse på Bent og Arne´s samlede placering i klassen.

DSC_0337

Teamets 3. hold i løbet Ivan Gydesen og Kurt Rasmussen i Honda CRX 1éren opnåede en 8. plads i Touringklassen med samlet 72 strafpoint, hvor de 10 strafpoint skyldes en overset rutekontrol. Til Ivan og Kurts indsats skal det nævnes, at de desværre undervejs blev ramt af en teknisk defekt, idet den Ipad, de anvender til kontrol af afstande og tider, frøs. Dette alene er den direkte årsag til ca. 30 af de samlede strafpoint. En gennemgang af Ivan og Kurts præstation dagen igennem viser ellers en rigtig stabil kørsel, der lover godt for fremtiden. Så der er bestemt noget at bygge videre på i de næste løb i september og oktober.

Næste afdeling af CC-CARS DASU CLASSIC afvikles den 12. september med Dansk Rally Club som arrangør. Starten af løbet er henlagt til Roskilde.

 

THC.