Flotte placeringer i Slagelse

Rene og Jørgen Skjøt fører fortsat FDM DASU CLASSIC

Lørdag den 12. maj 2018 var Slagelse Automobil Sport vært for 2. afdeling af FDM DASU CLASSIC. Løbet var tilrettelagt af Troels Lund, Jens Pedersen og Eskild Steen. Centrum for løbet var Nytorv i Slagelse hvor byens virksomheder traditionelt bakkede flot op om arrangementet.

Udklip sas

Der var 42 hold tilmeldt løbet, og de fik serveret en spændende og afvekslende rute serveret af Eskild Steen. Fra starten blev deltagerne ledt nordpå til Havrebjerg, Ørslev og Ødemark, og derefter sydover gennem skovene øst for Slagelse ned til Tystrup Sø, Gyldenholm, Gimlinge, Falkensten, Gerlev, Fårdrup og gennem Gerdrup til frokostpausen på Skælskør Havn. Her havde det gode vejr og de mange flotte gamle biler have lokket rigtig mange tilskuere til. Efter lidt godt til ganen fortsatte løbet sydover mod Stigsnæs og nordpå igen til Boeslunde, Vemmelev, Forlev, Øster Stillinge og igen over Havrebjerg og Lille Valby tilbage mod målet på Nytorv i Slagelse.

I Team Honda Classic havde vi med en vis spænding set frem til hvorledes chefmekaniker Lars Bækkelund ville klare sig, når han en sjælden gang igen stillede op i et dansk historisk pålidelighedsrally, og lad det være sagt med det samme - Lars Bækkelund og Jan Østergaard hentede en flot 6. plads i ekspertklassen hjem til teamet i Honda CRX 3éren. Holdet fandt samtlige rutekontroller ude på den 205 km lange rute i den rigtige rækkefølge, og ved passage af løbets 30 hemmelige tidskontroller blev det kun til 52 strafpoint, svarende til 52 sekunders afvigelse.

Udklip2

Holdets eneste fejl i løbet blev begået på første sekundetape efter frokostpausen. "Jeg var simpelthen lidt for ivrig, og kom til at rykke stikket ud af triptælleren" forklarede Jan på samlingsstedet. Holdet mistede derved fuldstændig deres mål og måtte indkassere 11 strafpoint alene af den årsag. Havde Lars og Jan undgået denne lidt dumme fejl, så var holdet helt sikkert avanceret til 5. pladsen. Efter løbet var både Lars og Jan derfor med god grund godt tilfredse med indsatsen i Honda CRX 3éren.

Den bedste placering til teamet gik ikke helt uventet til Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der som sædvanligt stillede til start i Honda CRX 2éren. Holdet fortsatte deres stabile kørsel og opnåede en solid 3. plads i ekspertklassen med 31. strafpoint og med kun 3 strafpoint op til anden pladsen. "Vi havde lidt udfordringer inden løbets start, idet vi ikke helt kunne finde systematikken i den opstillede tripkontrol, som vi anvender til at stille vore triptællere ind efter" udtalte Rene, men fortsatte "Til gengæld gik det meget fint ude på ruten, hvor vi ikke lavede nogen fejl."

Med sejren i første afdeling og tredjepladsen i lørdagens anden afdeling af FDM DASU CLASSIC er Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt fortsat på turneringens 1. plads i ekspertklassen efter de to første afdelinger, der samlet består af i alt 6 løb, hvor de 4 bedste resultater skal tælles med, når det endelige regnskab skal gøres op i slutningen af oktober måned. "Vi ser derfor med fortrøstning frem til 3. afdeling" udtaler Jørgen, der afvikles lørdag den 9. juni med start og mål i Hillerød.