Civilist kostede sejren i Midnight Run

 

Alligevel blev det til en 2. plads til teamet

Lørdag den 14. november blev der sat punktum for sæson 2020 inden for Regularity Rally. Sæsonens sidste løb arrangeret af Dansk Historisk Motor Club bød på mange og spændende udfordringer for de 21 deltagere, også selvom Corona situationen betød, at de første 60 km af ruten foregik i dagslys. Løbsledelsen med Lars Palle i spidsen godt flankeret af Poul Bo Madsen, Karsten Simonsen og Teddy Simonsen havde komponeret en vild spændende rute, der bød på 11 sekundetaper med 32 hemmelige tidskontroller, og hertil en række pålidelighedstrækninger, der krævede fuldt fokus hos deltagerne for hele tiden at sikre, at vi kørte den rigtige rute.

DSC_0489

Team Honda Classic var i Midnigth Run repræsenteret ved Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der som sædvanligt deltog i Honda CRX 2’eren. Selvom det efterhånden var 3 måneder siden, at de to sidst havde deltaget sammen i et Regularity Rally, var holdet indstillet på et give den max. koncentration fra første kilometer. Rene og Jørgen har ved adskillige tidligere lejligheder vist, at de befinder sig godt, når mørket falder på og holdet var opsat på at Midnigth Run pokalen skulle forsvares med næb og kløer.

Det lykkes dog ikke helt, idet chancen for en klassesejr og vinde pokalen for 6. gang forduftede allerede på løbets 2. sekundetape. Rene forklarer ”Efter ca. 300 meter indhenter vi en større varevogn, som valgte at køre søndagstur på de smalle veje denne lørdag eftermiddag. Det betød en forsinkelse for os ved de to første hemmelige tidskontroller på etapen på hele 13,2 sekunder.” Selvom Rene og Jørgen inderst inde godt viste at chancen for den store triumf nok var forduftet, fortsatte de ufortrødent med en koncentreret indsats i resten af løbet. Dette resulterede i, at de sidste 27 hemmelige tidskontroller blev passeret med kun 10,7 sekunders afvigelse. ”Vi kæmpede videre i det spinkle håb at vore konkurrenter også ville løbe ind i nogle udfordringer. Der var trods alt ca. 125 km tilbage af løbet og meget ændrer sig efter mørkets frembrud” supplerer Jørgen.

125414815_165958851870905_241008928199907919_o

Ekspertklassen og Midnigth Run pokalen blev vundet af Henning og Else Friborg, der leverede en rigtig flot indsats med kun 19,0 strafpoint. Det er en imponerende indsats ikke mindst af Else Friborg, der i dette løb faktisk havde sin debut som kortlæser i et løb, hvor hovedparten foregår i mørke. Så stor cadeau til Henning og Else med en velfortjent sejr. Rene og Jørgen sluttede løbet med 23,9 strafpoint og kunne krone indsatsen med en solid 2. plads i Expert klassen med et forspring på 4,2 strafpoint ned til 3. pladsen.

Løbet havde endvidere deltagelse af Team Honda Classics chefmekaniker Lars Bækkelund, der havde inviteret teamets mest erfarne kortlæser Arne Pagh med i højresædet. Det var således 2. gang i år at det tidligere dream team dannede makkerpar. Lars og Arne havde dog ikke det fornødne held med sig i Midnigth Run, hvor det blev til en samlet 6. plads i Expert klassen. ”Jeg kunne godt mærke, at det var ca. 5 år siden jeg sidst har kørt et løb i mørke” forklarede Lars efter ankomsten til målet i Vejen.

DSC_0575a

 

Team Honda Classic vil gerne benytte lejligheden til at sige løbsledelsen i DHMC tusind tak for et godt og spændende løb, ligesom vi til vore konkurrenter og kollegaer i sporten vil sige mange tak for nogle spændende dyster gennem sæsonen. Vi ser frem til at vi igen kan mødes i 2021. Endvidere en stor tak til vore sponsorer, som med deres støtte er med til at give teamet et godt rygstød.

Glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår til jer alle.

THC