CC-Cars DASU Classic skudt i gang

Team Honda Classic åbnede med en sejr expertklassen og generalklassementet.

 

Lørdag den 20. juni 2020 blev den længe ventede første afdeling af CC-CARS DASU CLASSIC 2020 endelig til noget. Med Sydsjællands Automobil Klub som arrangør af Gjønge Rally Classic blev der samtidig taget hul på kampen om det første danske mesterskab inden for Regularity Rally (Historisk Pålideligheds Rally).

Gjønge Rally Classic var med sine 176 km og 18 sekundetaper et meget kompakt løb, der blev afviklet i området nord for Vordingborg og øst for Næstved. Løbets sekundetaper havde efter de fleste deltagers mening nogle rigtig gode længder, ligesom der hele dagen blev kørt med gennemsnitshastigheder mellem 47 - 50 km/t. Den samlede længde af sekundetaperne var på ca. 90,5 km og løbsledelsen havde udsat i alt 36 hemmelige tidskontroller på disse strækninger. Som følge af et meget tæt løbsområde havde løbsledelsen lidt utraditionelt valgt helt at undlade hemmelige rutekontroller, men så fik vi også prøvet det.

 06-20-02-Gjønge Rally Classic
Foto: Michael Eisenberg, Intercom

I teamet havde vi med spænding set frem til gendannelsen af vort Dream Team bestående af Lars Bækkelund og Arne Pagh, der i teamchefens fravær havde fået stillet Honda Civic Vtec'en til rådighed. Lars og Arne leverede en stabil præstation gennem hele dagen, hvor det blev til en samlet afvigelse på de hemmelige tidskontroller på kun 26,4 sekunder. En solid præstation, især når det tages i betragtning at de ikke har kørt sammen i mange år. I det samlede resultat blev det for Lars Bækkelund og Arne Pagh til en flot 5. plads i expertklassen. I Team Honda Classic håber vi, at vores chefmekaniker er klar til endnu en gang at gøre comeback i Regularity Rally, hvis en af teamets chauffører skulle blive forhindret i at deltage i et af de kommende løb.

For Ivan Gydesen og Kurt Rasmussen, der stillede til start i Honda CRX 1'eren, fik løbet en meget kedelig afslutning. Da resultatlisten blev offentliggjort lørdag aften, viste det sig desværre, at det tekniske udstyr som Ivan og Kurt havde fået udleveret inden starten, ikke havde fungeret dagen igennem. Udstyret anvendes til registrering af tiderne ved de hemmelige tidskontroller, og til trods for at der inden deltagerne kører ud på ruten bliver foretaget en test af funktionaliteten, var der ingen registreringer på Ivan og Kurt ved nogle af de 36 hemmelige tidskontroller. Det er meget ærgerligt for Ivan Gydesen og Kurt Rasmussen, som ikke havde problemer med at finde rundt i det Sydsjællandske, og deres egen vurdering ved hjemkomsten til målet i Barmosen var, at de havde ydet en god indsats. Men de er klar til at komme op på hesten igen, når det i august bliver tid til 2. afdeling af CC-CARS DASU CLASSIC.

 06-20-01-Gjønge Rally Classic
Foto: Michael Eisenberg, Intercom

Anderledes gik det for Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der som sædvanligt havde taget turen til det Sydsjællandske i Honda CRX 2'eren. Rene og Jørgen, der har vundet turneringen de 2 foregående sæsoner, gennemførte den 176 km lange rute uden forsinkelser og ved gennemkørslen af de 18 indlagte sekundetaper og passagen af de 36 hemmelige tidskontroller havde de en samlet afvigelse på kun 19,9 sekunder. Den solide præstation blev kronet med en 1. plads i expertklassen, ligesom holdet blev vinder af løbets generalklassement. "Vi havde ellers en lidt urolig dag i bilen" udtaler Rene efter sejren er en kendsgerning og Jørgen supplerer "Vi følte ikke på noget tidspunkt, at vi havde den fornødne tryghed i delmålene under vejs, hvilket altid giver anledning til lidt tvivl om vi har helt styr på det." Fra teamets side ser vi med fortrøstning frem til resten af turneringen, i forvisning om at med Rene og Jørgen's indsats i lørdags er presset indtil videre lagt over på konkurrenternes skuldre.

THC