Afslutning i FDM DASU Classic

FLOT SÆSONAFSLUTNING

Temaet scorede en 2. plads i løbet og den 3. plads i den samlede turnering, hvilket er godkendt.

Lørdag den 7. oktober var det blevet tid til sidste afdeling af den landsdækkende turnering FDM DASU CLASSIC 2017. Finalen var lagt i hænderne på de rutinerede løbslæggere Erik og Kim Bach Sørensen samt Anni og Kurt Andersen fra Sports Motor Klubben Gladsaxe. Lad os slå det fast med det samme - deltagerne blev ikke skuffet idet løbet, der havde en samlet længde på 220 km, bød på mange spændende men meget regulære udfordringer.

Efter et solidt morgenmåltid på Metalskolen i Jørlunde gik første del af ruten over Frederikssund, Gerlev, Skuldelev, Skibby, Kirke Hyllinge, Lejre og videre i retning mod Tune Lufthavn ved Roskilde. Sidste store udfordring inden frokostpausen var en sekundetape på Sjællands Ringen på 7.200 m. der skulle gennemføres med en gennemsnitshastighed på 48 km/t. Ruten foregik på selve banen og de omkringliggende arealer, og der var virkelig noget at se til for både kører og observatør.

Efter frokostpausen fortsatte køreturen til Snoldelev, Havdrup, Greve, Kildebrønde, Reerslev, Sengeløse, Nybølle, Smørum, Veksø, Søsum og tilbage til Metal Skolen i Jørlunde, hvor deltagerne kunne restituere med kaffe og brød, inden det blev tid til offentliggørelse af resultaterne, fællesspisning og præmieoverrækkelser for løbet og for årets turnering i FDM DASU CLASIC.

Teamchef Bent Mikkelsen havde i Arne Paghs fravær, der var optaget af et stort motorsportsarrangement i Jylland, fået den lige så rutinerede observatør Jan Østergaard med til Sjælland og det nye teamwork forløb tilfredsstillende. "En enkelt tastefejl på triptælleren på første sekundetape efter frokostpausen gav lidt for mange strafpoint ved en hemmelig tidskontrol, men ellers kørte vi et godt løb" udtaler Bent Mikkelsen, der samtidig var lettet over, at teamet i Honda CRX 3éren nu har fået styr på indstilling af triptæller i forhold til kørestil. "Vi forventer os derfor allerede nu meget af den kommende sæson" slutter teamchefen. I den samlede turnering blev det til en 10. plads.

Sideløbende med det historiske pålidelighedsrally havde løbsledelsen givet deltagerne mulighed for at deltage i en separat hastighedsprøve på Sjællands Ringen, og der scorede Team Honda Classic et rigtig fint resultat, idet hurtigste bil på prøven blev sat af Bent Mikkelsen og Jan Østergård i Honda CRX 3éren. En virkelig flot præstation under de meget vanskelige vejrforhold med masser af regn og en tung vejbane, men Honda CRX 3éren ydede en fornem præstation.

Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt, der kører i Honda CRX 2éren havde inden starten ryggen mod muren, idet holdet af arbejdsmæssige årsager har været forhindret i at deltage i 2 ud af de 6 afdelinger i turneringen. Eneste mulighed for en topplacering i den samlede turnering FDM DASU CLASSIC var derfor en placering i top tre i den sidste afdeling.

Rene og Jørgen bevarede koncentrationen gennem hele dagen, og med kun 12 sekunders afvigelse på løbets 28 hemmelige tidskontroller leverede de en mere en godkendt indsats. Rene udtalte efter løbet "at vi var meget koncentrerede på sekundetaperne og vi havde dagen igennem den fornødne ro og kommunikation i bilen til at levere et topresultat" Næstbedste hold på sekundetaperne blev  løbets vindere, der havde en samlet afvigelse på 21 sekunder.

3721

Rene og Jørgen sluttede på en solid 2. plads i sidste afdeling med kun 22. strafpoint. "Desværre overså jeg en radering på kortet lige inden kaffepausen i Ishøj, der kostede en mistet rutekontrol og 10 strafpoint" udtaler Jørgen og fortsætter "Det ærgrer mig selvfølgelig som en rutineret kortlæsser, at jeg lavede en fejl som kostede 1. pladsen i løbet, men jeg må trøste mig med, at fejlen heldigvis ingen indflydelse fik på den samlede placering i turneringen."

Den flotte 2. plads i sidste afdeling betød at Rene og Jørgen overraskede mange af deres konkurrenter og sluttede turneringen på en velfortjent 3. plads i det samlede resultat.

3729

Rene og Jørgen med de synlige beviser på den samlede 3. plads i turneringen.

Selvom FDM DASU CLASSIC turneringen nu har fundet sin afslutning, så er sæsonen 2017 bestemt ikke færdig. Allerede om 3. uger drager Rene og Jørgen Skjøt med teamets Honda CRX 2értil Tyskland for at deltagere i et større løb i Tyskland, hvor hele løbet foregår om aftenen og natten. Sæsonen 2017 slutter traditionen tro med Midnight Run den 11. november, der i år arrangeres af SOMS i Struer. Her er der også tale om et løb, der foregår efter mørkets frembrud og Team Honda Classic forventer at stille med mindst 2 hold til dette løb.

Nærmere information om disse løb og teamets placeringer kan de se mere om her på hjemmesiden i løbet af de næste 3 - 6 uger. Velmødt.

JSK